Hardline Crawlers
December 15, 2018, 05:35:02 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Check out the Calendar for all upcoming rides and competitions.
 
   Home   Help Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Yamaha Rhino issues  (Read 2830 times)
Rockwells607
***
Offline Offline

Posts: 1755



« on: March 28, 2018, 04:44:39 AM »

I’m at the end of my rope with this thing . I’m still having the reverse issues with it .  Originally the issue started where only in reverse the rev limiter ( I think ) kicks on around 2k rpms. It was driveable then. It’s progressed now and seems to come on as soon as you put I in reverse and give it any gas . It starts backfiring and popping  and bucking .  Things I’ve done :  I swapped an after market  cdi box in , didn’t fix it , I’ve also grounded the reverse switch wire that I keep reading about which makes the “R” light Go off at all times which supposedly tells the computer there’s no reverse so there’s no rev limiter . It didint work. It only does this in reverse . What Am I missing Huh??
Logged

Love is strong but Rockwells are stronger!
Tuckers OffRoad, Corning NY
LightBnDr
***
Offline Offline

Posts: 1486


« Reply #1 on: March 28, 2018, 04:24:29 PM »

You got broken motor mounts?

What year is it?

Had anyone watch what the motor does when you load up in reverse?
Logged
Rockwells607
***
Offline Offline

Posts: 1755



« Reply #2 on: March 28, 2018, 05:16:57 PM »

It’s an 04’ never checked motor mounts
Logged

Love is strong but Rockwells are stronger!
Tuckers OffRoad, Corning NY
5onrocks
***
Offline Offline

Posts: 799



« Reply #3 on: March 28, 2018, 08:56:19 PM »

Let me know when you figure it out and I will do the same. My Grizzly 660 is doing the exact same thing.
Logged
Bebop
Easyline Crawler
****
Offline Offline

Posts: 1139


« Reply #4 on: March 29, 2018, 05:33:36 AM »

Pull the reverse sensor off the gearbox or wherever it is and try again ?
Logged

Wandering Frenchie.
Living the dream in the USA !!

Quote from: pholmann
You just wish you had a sexy bald head.  Flip Off
cushmaneaglerider
**
Offline Offline

Posts: 497



« Reply #5 on: March 29, 2018, 06:04:37 AM »

Check the cdi plugs for a burnt connector.
Logged

Brad Evans - Plantersville Ms
Run what ever you want and brag on it like everyone else does.
LightBnDr
***
Offline Offline

Posts: 1486


« Reply #6 on: March 30, 2018, 06:26:39 AM »

So what's up? You find the prob?
Logged
BUG-E J
***
Offline Offline

Posts: 4916

Don't get #labroned


« Reply #7 on: March 30, 2018, 06:43:15 AM »

I'm with enzo.  I don't think it has to see a reverse signal.  Pop the linkage off and manually put it in reverse and see what happens.
Logged

Mash Yer Motor Racing   
Murrah Motorsports  -MADE IN MURRICA
I love DEMTIDDYS!
www.RCVPerformance.com
Jimmy Penner tunes my shocks.
Bustedknuckleoffroad.com
Rockwells607
***
Offline Offline

Posts: 1755



« Reply #8 on: March 31, 2018, 05:06:03 AM »

I’ll try it this weekend and report back
Logged

Love is strong but Rockwells are stronger!
Tuckers OffRoad, Corning NY
smbroady82
Easyline Crawler
****
Offline Offline

Posts: 3696



« Reply #9 on: April 01, 2018, 02:29:09 PM »

mine is an 04 or 05 and it was having reverse issues, we adjusted the shifter and it helped some , it wasn't a rev limiter type issue though, just wouldn't pull

the reverse light does stay on for quite a while after shifting into another gear though, doesn't seem to affect anything so I don't really worry about it
Logged

I live my life in Turf Mode
-Brodirt

Double Low Hero
Beaner Bilt Toyota - 60s, ORIs, Reds
'06 Cummins,  6spd, 4x4, 37in BFGs
'88 Sammy on 33s
2017 WOD chassis under construction

www.davesoffroadsupply.com
http://eastcoastgearsupply.com
www.wideopendesign.com
check out Hale Mountain
mikeparker
***
Offline Offline

Posts: 612



« Reply #10 on: April 01, 2018, 03:13:43 PM »

Just a random, possibly related possibly not, do the reverse gears in the transmission give trouble? I maybe thinking of a totally different sxs but thought there were reverse issues in some rhino transmissions that ended being gear related.

Once you do find the issue lets us know what fixed it. I have 2 rhinos that the kids and I play on and I try to fix everything myself.
Logged
mikeparker
***
Offline Offline

Posts: 612



« Reply #11 on: April 05, 2018, 04:48:10 PM »

I’ll try it this weekend and report back

Any updates?
Logged
Rockwells607
***
Offline Offline

Posts: 1755



« Reply #12 on: April 08, 2018, 04:06:57 AM »

No update been busy on customers work and prepping the U4 car for an upcoming race .
Logged

Love is strong but Rockwells are stronger!
Tuckers OffRoad, Corning NY
Rockwells607
***
Offline Offline

Posts: 1755



« Reply #13 on: April 08, 2018, 07:08:10 AM »

I tried unhooking linkage, makes no difference , took the sensor out made no difference , I unhooked the ebrake and that did nothing . I’m stumped . The light on the dash works which makes me think the wires are fine . Idk I’m lost
Logged

Love is strong but Rockwells are stronger!
Tuckers OffRoad, Corning NY
mikeparker
***
Offline Offline

Posts: 612



« Reply #14 on: April 10, 2018, 01:32:25 PM »

May be a dumb thought. Checked coil wires, in and out? Just shooting in the wind.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!